Gemeente coevorden – Beschrijving Slag bij Ane

geplaatst in: Artikel | 0

  Door J. P. Geertsema n 1225 ontstond twist tussen Rudolf, Kastelein van Coevorden, en Egbert, Burggraaf van Groningen. Rudolf maakte aanspraak op het Burggraafschap Groningen. Deze twist liep zo hoog op, dat eindelijk de Bisschop, Otto van der Lippe, … Lees verder

Artikel op – If then is now.nl

geplaatst in: Artikel | 0

Drentse gebieden kwamen steeds meer onder het bewind van de Utrechtse bisschop te staan. Met name de heren van Coevorden verzetten zich daartegen. In 1227 kwam het tot een gewapend treffen tussen Drentse boeren en de ridders van bisschop Otto … Lees verder

Na de slag

geplaatst in: Artikel | 0

De opvolger van Otto II, Wilbrand van Oldenburg, heroverde Drenthe vervolgens op 14 oktober 1228. Op 30 augustus 1229 wist Rudolf Coevorden echter weer in te nemen [3]. Lees meer…..

Herdenking 2015

geplaatst in: Herdenking | 0

De Vereniging “Herdenking Slag bij Ane”hield op zaterdagmiddag 25 juli j.l. haar jaarlijkse Herdenking bij Café Bolte in Gramsbergen. Een groot aantal bezoekers, leden en niet leden, was deze middag bijeengekomen voor de spreekster die dit jaar was uitgenodigd, archeologe … Lees verder